Hírek

Hírek (45 cikk)

Ünneplőt ölt a Tóalmási hús nagykereskedés

Ünneplőt ölt a Tóalmási hús nagykereskedés

Az adventi időszak beköszöntével a hentesek kirakatait nézegetve egyre gyakrabban jutna eszünkbe a vidám karácsonyi nóta sorai: „Van-e kolbász a padláson? Ha nincs a kolbász a padláson, nem ér semmit a karácsony!”

tovább
Tóalmási kolbász a Forbes-ban

Tóalmási kolbász a Forbes-ban

Hogy kerül a Tóalmási kolbász a Forbes-ba, a világhírű üzleti magazinba? Nem véletlenül. Húsüzemünkről azzal az ürüggyel számolt be idén a Forbes, hogy sikeres vállalkozás receptje akár olyan egyszerű lehet, mint a hagyományos magyar kolbászé, ha jól eltalálják. Az alaposan meginterjúvolt Kurunczi János azonban nem titkolta el a kezdeti nehézségeket sem…

tovább
 Bajnokok reggelije: tojásrántotta császárszalonna csíkokkal

Bajnokok reggelije: tojásrántotta császárszalonna csíkokkal

A táplálkozási tanácsadók nem győzik hangsúlyozni, amit a régi falusi emberek példájából tudunk. Hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, amikor tanácsos úgy belakni, mint a császár. Például legalább a munkanap felére erőt adó, éhségűző füstölt kolbásszal vagy császárszalonna falatokkal. Miért annyira fontos ez? Íme az okok.

tovább
Nem kell megvárni a karácsonyt a füstölt oldalassal

Nem kell megvárni a karácsonyt a füstölt oldalassal

Nem szentségtörés ez. Miért várnánk meg a legfinomabb ünnepi ételekkel magát az ünnepet, ha már hamarabb kedvünk szottyan rájuk? Például a házikolbász vagy a füstölt oldalas élvezetét kár volna a karácsonyi napokra korlátozni. Magától értetődő persze, hogy akkor viszont „kötelező” mindazok számára, akik szeretnek finoman és hagyományos jó ízlés szerint étkezni.

tovább
OMÉK-különdíjas a Tóalmási kolbász

OMÉK-különdíjas a Tóalmási kolbász

A hazai kolbásznak nem kell félnie a megmérettetéstől. Sokszor hallottam már olyan nemzetek büszke fiaitól, akik szintén nem vetik meg a jó kolbászt – olaszoktól, németektől, sőt baszkoktól –, hogy a magyarhoz hasonlót ritkán esznek. (Azt azért nem merték elismerni, hogy nincs is párja!)

tovább
Gyöngyösre érkezett a szerintünk legfinomabb házi kolbász

Gyöngyösre érkezett a szerintünk legfinomabb házi kolbász

A „Tóalmási” az a márkanév, amiről a házi kolbászt nem csak vidéken, hanem a nagyvárosokban is ismerik. A remek füstölt szalonnát és egyéb ínyenc termékeket kínáló Tóalmási egyik legnagyobb érdemeként éppen azt tartja számon a szaksajtó, hogy az igazi magyar házi kolbászt ott is elérhetővé teszi, ahol egyébként (jobb híján!) a globalizált világ egyformasága jellemzi az étkezési kultúrát.

tovább
Vissza a tetejére