Hírek

Teniszversenyen jártunk!

Vállalkozásunk elkötelezett támogatója a teniszsportnak, január közepén az izgalmas és fordulatokkal teli Ászok a pályán versenyen képviseltük magunkat.

Rendkívüli izgalmak után a Politika nyerte meg a 22. Ászok a pályán (Politika–Gazdaság) páros tenisz-csapatmérkőzést, amely egyperces néma gyásszal kezdődött a Külkerparkban a veronai áldozatok emlékére.

Az ötletgazda Szféra által rendezett tornán újra büszkén emelte a mérkőzés sorozat vándordíját a magasba dr. Szűcs Lajos parlamenti képviselő (FIDESZ), a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, a Politika csapatkapitánya, mert hihetetlen izgalmak után, nem utolsó sorban a kapitány remek taktikai érzékének köszönhetően fordított a Politika, és egy mindent eldöntő tie breakban győzedelmeskedett. (A csapatösszeállításokat az oldalunkon a „letöltések” alatt nézheti meg.) 

A Gazdaság határozott fölényével indult a mérkőzéssorozat, amit a 3:1-es vezetésük jól jelzett. Minden mérkőzés egy szettes volt, no ad rendszerben. A fordulat ezután rajzolódott ki, mert a Nagyiványi testvérpár egészen drámai körülmények között tie breakban kapott ki a Mádi-Magyar duótól. Ugyancsak parádés teniszt hozott a Szikora-Kiss duó harca a Bohács-Szűcs kettőssel, amit szintén a Politika nyert meg 6:4-re. 

10 mérkőzés végén döntetlenre állt a heroikus küzdelem, s az utolsó két mérkőzésre maradt a döntés. A Merkantil Bank mindhárom(!) mérkőzését megnyerő szuperduója (Utassy–Kádár) győzött a rendezvénynek helyt adó Keszei–Hiller duó ellen, így a Gazdaságnál volt az előny. Ha a Nagyiványi testvérpár hozta volna mérkőzését a Sági–Richter duó ellen, a Gazdaság nyert volna összetettben. Csakhogy 3:2-es vezetésüknél Richter bokája kifordult, helyette Bohács állt a Politika duójába, s a szegedi játékos szárnyalt. Vezetésével hozták a mérkőzést (6:4). 

Ekkor a két csapatkapitány kijelölte azt a párost, amely a mindent eldöntő tie break alapján a mérkőzés sorsáról is döntött. Szűcs Lajos remek érzékkel pályán hagyta a Sági-Bohács párosát, míg Érsek-Csanádi László is a Nagyiványi testvérpárt. A döntő pillanatokban a Politika idegei bírták jobban, s 10:4-re hozták a tie breakot és így a mérkőzést is. A torna játékosának Bohács Zsoltot választotta a szponzor Head.

Ezzel az összetettben a Gazdaság már csak 11:10 vezet. Folytatás novemberben a Külkerparkban: lehetőség a Politikának a kiegyenlítésre!

A rendezvény támogatói voltak: Head, Húscsarnok Kft., Külkerpark, Porsche Hungaria

 

 

 

A cikk eredetileg a http://www.szferaeuropa.hu/rendezvenyek/aszok_a_palyan oldalon jelent meg.

Vissza a hírekhez
Teniszversenyen jártunk!
Vissza a tetejére