Hírek

Miért szeretjük a Tóalmási kolbászmanufaktúra húsvéti sonkáját?

A Tóalmási sonka hagyományos pácolással készül, ezért főzés előtt egy éjszakára tegyük hideg vízbe, hogy a sótartalom jól kiázzon belőle. Ezt követően tegyük fel főni hideg vízben és amikor a víz felforrt, rövid (5-10 perc) forrás után, öntsük le róla.

Miért szeretjük a Tóalmási kolbászmanufaktúra húsvéti sonkáját?

  • Mert minden ízében igaz!
  • Minden termék finomsága, zamatossága a gondosan válogatott alapanyag szakszerű és korszerű feldolgozásából ered.
  • Mert nem gyorsérlelt dömping húsárú, hanem hagyományos füstöléssel, pácolással készült, a gyártási folyamat egésze alatt ellenőrzött, kiváló minőségű húskészítményeket kínál.
  • Mert országszerte elérhető finomságok.
  • Mert jobbá teszik a hétköznapokat és emelik az ünnepek hangulatát.


Azért szeretjük csak igazán, mert annyira finom, annyira karakteres.

 

A legízletesebb sonka elkészítésének fortélya

 

A Tóalmási sonka hagyományos pácolással készül, ezért főzés előtt egy éjszakára tegyük hideg vízbe, hogy a sótartalom jól kiázzon belőle. Ezt követően tegyük fel főni hideg vízben és amikor a víz felforrt, rövid (5-10 perc) forrás után, öntsük le róla.
A sonkára öntsünk egy másik, most már meleg vizet és ízlés szerint ízesítve (fokhagyma, babérlevél, vöröshagyma, koriander, stb.) a húsleveshez hasonlóan lassú tűzön főzzük, míg elég puha nem lesz.

 

Fontos, hogy a kész sonkát a saját levében hűtsük ki, majd a főzőléből kivéve szeletelhetjük.

Vissza a hírekhez
Miért szeretjük a Tóalmási kolbászmanufaktúra húsvéti sonkáját?
Vissza a tetejére