Hírek

Miért szeretjük a Tóalmási kolbászmanufaktúra húsvéti sonkáját?

A Tóalmási sonka hagyományos pácolással készül, ezért főzés előtt egy éjszakára tegyük hideg vízbe, hogy a sótartalom jól kiázzon belőle. Ezt követően tegyük fel főni hideg vízben és amikor a víz felforrt, rövid (5-10 perc) forrás után, öntsük le róla.

Miért szeretjük a Tóalmási kolbászmanufaktúra húsvéti sonkáját?

  • Mert minden ízében igaz!
  • Minden termék finomsága, zamatossága a gondosan válogatott alapanyag szakszerű és korszerű feldolgozásából ered.
  • Mert nem gyorsérlelt dömping húsárú, hanem hagyományos füstöléssel, pácolással készült, a gyártási folyamat egésze alatt ellenőrzött, kiváló minőségű húskészítményeket kínál.
  • Mert országszerte elérhető finomságok.
  • Mert jobbá teszik a hétköznapokat és emelik az ünnepek hangulatát.


Azért szeretjük csak igazán, mert annyira finom, annyira karakteres.

 

Tóalmási húsvéti parasztsonka elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 darab egész 8-9 kilogrammos Tóalmási füstölt parasztsonka
  • 2 fej vöröshagyma héjasan
  • 1 fej fokhagyma pucolva
  • 1 kiskanál szemes bors
  • 6 darab babérlevél
  • 2 szál fehér zöldség
  • 2 szál sárgarépa

 

Elkészítés:

Mivel a hagyományos sonkánknak kicsit magasabb a sótartalma, ezért a sonkát egy éjszakára langyos vízbe beáztatjuk, hogy a sótartalom valamelyest kiázzon belőle.

Másnap az áztató vizet leöntjük és tiszta, hideg vízben feltesszük főni, akárcsak egy finom húslevest.

Miután felforrt, kb. 20-25 perc múlva a főzővizet leöntjük róla, és tiszta, meleg vízzel újra felöntjük.

Ezután a sonkánkhoz adjuk a megtisztított, egész héjas hagymákat, a tisztított fokhagyma gerezdeket, a szemes borsot a babérlevelet, a zöldségeket valamint a sárgarépákat.

Az így beízesített sonkát majd 3-5 órán keresztül lassú, gyöngyöző főzéssel puhára főzzük, mintha csak egy finom vasárnapi húslevest készítenénk.

Természetesen ízlés szerint lehet használni a sonkánk ízesítéséhez egyéb más fűszereket is, mint például kakukkfű, bazsalikom, koriander, stb.

Amikor a sonkánk megpuhult, elzárjuk alatta a tüzet és a főzőlében hagyjuk kihűlni.

Tálaláskor a főzőléből kiemeljük, a felesleges vizet leitatjuk róla, hagyjuk egy kicsit száradni és éles késsel szeleteljük.

Nagyon ízletes tud lenni a sonkánk, ha főtt tojást, friss újhagymát valamint reszelt tormát is tálalunk fel hozzá.

Az étel kalóriaértéke: 10 dkg: 907 kJ/217 kcal

 

Jó étvágyat kíván hozzá a Tóalmási Kolbász Manufaktúra Csapata!

Vissza a hírekhez
Miért szeretjük a Tóalmási kolbászmanufaktúra húsvéti sonkáját?
Vissza a tetejére