A magyar sonka régi tradíciókra épül. Gondos sózás, pácolás és persze a füstölés. A sertés combjának és lapockájának ilyen módon történő „tartósítása” a magyar parasztság évszázados gyökerekre épülő tradíciója. A jó sonkához idő kell! Üzemünk elegendő időt fordít évről évre a tökéletes húsvéti termékek előállítására. „Mi már karácsonykor a húsvétra készülünk.” – szoktuk mondani.
A Tóalmási sonka hagyományos pácolással készül, ezért főzés előtt egy éjszakára tegyük hideg vízbe, hogy a sótartalom jól kiázzon belőle.Ezt követően tegyük fel főni hideg vízben és amikor a víz felforrt, öntsük le róla. A sonkára öntsünk egy másik, most már meleg vizet és ízlés szerint ízesítve (fokhagyma, babérlevél, vöröshagyma, koriander, stb.) a húsleveshez hasonlóan lassú tűzön főzzük, míg elég puha nem lesz.
Fontos, hogy a kész sonkát a saját levében hűtsük ki, majd a főzőléből kivéve szeletelhetjük.
A recept alapján az összes Tóalmási füstölt termék elkészíthető!
hagyományos érlelésű, kőfüstölőben füstölt termék
Összetevők:
sertés első sonka combcsonttal és csülökkel keresztcsont nélkül, étkezési só, nátrium-nitrit, természetes füst
Csomagolás minőségét megőrzi (nap)*: sértetlen csomagolásban
45 nap
Kiszerelés:
lédig
Szállítási és tárolási hőmérséklet (°C):
száraz, hűvös helyen