Tóalmási füstölt parasztlapocka

Tóalmási füstölt parasztlapocka

A magyar sonka régi tradíciókra épül. Gondos sózás, pácolás és persze a füstölés. A sertés combjának és lapockájának ilyen módon történő „tartósítása” a magyar parasztság évszázados gyökerekre épülő tradíciója. A jó sonkához idő kell! Üzemünk elegendő időt fordít évről évre a tökéletes húsvéti termékek előállítására. „Mi már karácsonykor a húsvétra készülünk.” – szoktuk mondani.
 

A legízletesebb húsvéti sonka elkészítésének fortélya

A Tóalmási sonka hagyományos pácolással készül, ezért főzés előtt egy éjszakára tegyük hideg vízbe, hogy a sótartalom jól kiázzon belőle.Ezt követően tegyük fel főni hideg vízben és amikor a víz felforrt, öntsük le róla. A sonkára öntsünk egy másik, most már meleg vizet és ízlés szerint ízesítve (fokhagyma, babérlevél, vöröshagyma, koriander, stb.) a húsleveshez hasonlóan lassú tűzön főzzük, míg elég puha nem lesz.

Fontos, hogy a kész sonkát a saját levében hűtsük ki, majd a főzőléből kivéve szeletelhetjük.

A recept alapján az összes Tóalmási füstölt termék elkészíthető!

Tulajdonságok

hagyományos érlelésű, kőfüstölőben füstölt termék

Összetevők:
sertés első sonka combcsonttal és csülökkel keresztcsont nélkül, étkezési só, nátrium-nitrit, természetes füst

Csomagolás minőségét megőrzi (nap)*: sértetlen csomagolásban
45 nap

Kiszerelés:
lédig

Szállítási és tárolási hőmérséklet (°C): 
száraz, hűvös helyen

Tóalmási füstölt parasztlapocka

Kérdése van?

Vissza a tetejére