Receptek

Vörösboros szarvasragu

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg Tóalmási füstölt kolozsvári szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 70 dkg szarvascomb
  • őrölt fekete bors
  • 2 babérlevél
  • 4-5 borókabogyó
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 20 dkg rókagomba
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

  1. A kis kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük, majd a megtisztított, finomra vágott hagymát rádobjuk és aranysárgára pirítjuk.
  2. A paprikával megszórjuk, a kockákra darabolt szarvashúst beletesszük és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, a babérlevéllel és a borókabogyóval fűszerezzük, majd a borral és egy kevés vízzel felengedjük és félig puhára főzzük.
  3. Azután a felszeletelt gombát, a kis hasábokra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret is belekeverjük, majd puhára főzzük.
  4. Végül tejszínnel simára kevert liszttel besűrítjük.
  5. A szarvasragut galuskával körítjük.

Egy adag: 2688 kJ/643 kcal

Vörösboros szarvasragu
Vissza a tetejére