Receptek

Tüzes pásztortarhonya

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg Tóalmási füstölt csemegeszalonna
  • 50 dkg tarhonya
  • 1 nagy vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • 50 dkg buronya
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 15 dkg Tóalmási csípős kolbász

 

Elkészítés

  1. A szalonnát kis kockákra vágjuk és zsírjára sütjük.
  2. A kiolvadt zsírból 3 evőkanálnyit másik lábosa teszünk és a tarhonyát megpirítjuk benne, majd kétszeres mennyiségű vízzel felengedjük, megsózzuk és főzni kezdjük.
  3. Közben a maradék zsíron, amenyben a szalonnapörc is van a megtisztított és apróra vágott hagymát megfuttatjuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk és a meghámozott és kokcákra vágott burgonyát rátesszük. Mielőtt a tarhonya teljesen megpuhul a burgonyával összeforgatjuk, a karikákra vágott paprikát, paradicsomot és kolbászt hozzáadjuk.
  5. Óvatosan, rázogatva tovább főzzük, amíg minden zöldség megpuhul.

Egy adag: 4113 kJ/984 kcal

Tüzes pásztortarhonya
Vissza a tetejére