Receptek

Tüzes pásztortarhonya

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg Tóalmási füstölt csemegeszalonna,
  • 50 dkg tarhonya,
  • só,
  • 1 nagy vöröshagyma,
  • őrölt feketebors,
  • 50 dkg buronya,
  • 2 zöldpaprika,
  • 2 paradicsom,
  • 15 dkg Tóalmási csípős kolbász.

Elkészítés

  1. A szalonnát kis kockákra vágjuk és zsírjára sütjük.
  2. A kiolvadt zsírból 3 evőkanálnyit másik lábasba teszünk és a tarhonyát megpirítjuk benne, majd kétszeres mennyiségű vízzel felengedjük, megsózzuk és főzni kezdjük.
  3. Közben a maradék zsíron, amelyben a szalonnapörc is van, a megtisztított és apróra vágott hagymát megfuttatjuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk és a meghámozott és kockákra vágott burgonyát rátesszük. Mielőtt a tarhonya teljesen megpuhul, a burgonyával összeforgatjuk, a karikákra vágott paprikát, paradicsomot és kolbászt hozzáadjuk.
  5. Óvatosan, rázogatva tovább főzzük, amíg minden zöldség megpuhul.

Egy adag: 4113 kJ/984 kcal

Tüzes pásztortarhonya
Vissza a tetejére