Az olajon a kis kockára aprított füstölt szalonnát zsírjára sütjük, a finomra vágott hagymát megfuttatjuk rajta, majd a felét darált hússal, a párolt rizzsel, a zúzott fokhagymával, a tojással összedolgozzuk, sóval, borssal és majoránnával ízesítjük.
A káposztalevelek vastag erét kivágjuk, a töltelékkel mindegyiket egyformán megtöltjük, felcsavarjuk és a két végét befelé hajtjuk, nehogy szétessen.
Nagy lábas alját kiolajozzuk, a kimosott káposzta kétharmadát az alján szétterítjük, majd a pirított hagyma másik felét rátesszük és a pirospaprikával meghintjük. A töltött káposztákat beletesszük és a maradék káposztával betakarjuk, majd annyi vízzel felöntjük, amennyi ellepi.
Megsózzuk, felforraljuk, majd lefedve, kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Azután a töltelékeket kiemeljük. 3 dl tejfölt a liszttel simára keverünk és a levét behabarjuk. Felforraljuk, ha szükséges, utánaízesítjük.
A töltelékeket visszarakjuk és tálalásig melegen tartjuk. A szalonnát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, beirdaljuk és bő zsiradékban megsütjük, majd pirospaprikába mártjuk. A finomra aprított kaprot beleszórjuk, a maradék tejföllel meglocsolva friss kenyérrel kínáljuk.