Receptek

Töltött karaj rántva

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg Tóalmási sütőkolbász
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 2-2 piros és zöld húsú paprika
  • 4 vastag szelet sertéskaraj
  • 20 dkg mozarella sajt

a bundázáshoz

  • liszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa

a sütéshez

  • bő Tóalmási sertészsír

 

Elkészítés

  1. A kolbászt az olajon elősütjük, majd ferdén vastagabb szeletekre vágjuk.
  2. A paprikát nagyobb szeletekre vágjuk.
  3. A hússzeletekbe zsebet vágunk.
  4. A töltelékhez sorban egymásra fektetünk egy szelet piros paprikát, kolbászt, egy szelet sajtot és zöldpaprikát és a zsebbe töltjük.
  5. Mindegyik hússzeletet ugyanígy töltjük meg majd összetűzzük.
  6. A húst kívül enyhén megsózzuk és a szokásos módon lisztbe felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő zsírban szép aranysárgára sütjük.
  7. Sült burgonyával tálaljuk.

Egy adag: 3486 kJ/834 kcal

 

Töltött karaj rántva
Vissza a tetejére