Receptek

Tojásos–kolbászos szendvics

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg Tóalmási csemege szarvaskolbász,
  • 1 evőkanál Tóalmási sertészsír vagy vaj,
  • 25 dkg paraj,
  • só,
  • őrölt feketebors,
  • 1 evőkanál ecet,
  • 8 tojás,
  • 8 szelet toastkenyér,
  • 2 evőkanál vaj,
  • 2–3 dkg reszelt parmezán sajt.

Elkészítés

  1. A kolbászt ferde szeletekre vágjuk és a zsíron megfuttatjuk. A megpirított kolbászkarikákat a serpenyőből kiszedjük és félretesszük.
  2. A megtisztított, megmosott és leszárított parajleveleket a visszamaradt zsírba szórjuk és kevergetve pár perc alatt megfonnyasztjuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk és a tűzről lehúzzuk. 1 liter vizet az ecettel felforralunk és a tojásokat egyenként csészébe öntjük, majd óvatosan a gyöngyöző forró vízbe csúsztatjuk. 2 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük.
  4. A kenyérszeleteket a forró vajon megpirítjuk, majd a parajt egyenletesen eloszjuk rajuk.
  5. A kolbászkarikákat ráhalmozzuk, végül mindegyikre egy-egy posírozott tojást csúsztatunk.
  6. Parmezán sajttal meghintve kínáljuk.

Egy adag: 1764 kJ/422 kcal

Tojásos–kolbászos szendvics
Vissza a tetejére