Receptek

Tésztasaláta füstölt tarjával

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg penne (lúdgége, tollhegy) tészta,
  • só,
  • olaj,
  • 1 nagy lilahagyma,
  • 10 dkg eper,
  • 20 dkg főtt Tóalmási füstölt tarja,
  • 10 dkg salátakeverék (rukkola, madársaláta, tölgysaláta stb.),
  • maroknyi olívabogyó,
  • 10 dkg minimozarella,
  • 1 csokor bazsalikom,
  • balzsemecet.

Elkészítés

  1. A tésztát lobogva forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük és egy kevés olajjal összekeverjük.
  2. Amíg a többi hozzávalót előkészítjük a tésztát hűlni hagyjuk. A megtisztított hagymát vékony karikákra szeleteljük. Az epret kicsumázzuk, megmossuk és félbevágjuk.
  3. A füstölt tarját kis kockákra vágjuk. A kihűlt tésztát a salátával, a hagymával, az olívabogyóval, a mozarellával, a sonkával és az eperrel tálba tesszük.
  4. Bazsalikomlevelekkel fűszerezzük, balzsamecettel megcsorgatjuk és óvatosan összeforgatjuk.
  5. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízei jól összeérjenek. Csilipaprikával díszítjük.

Tésztasaláta füstölt tarjával
Vissza a tetejére