Receptek

Tésztasaláta füstölt tarjával

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg penne tészta
  • olaj
  • 1 nagy lilahagyma
  • 10 dkg eper
  • 20 dkg főtt Tóalmási füstölt tarja
  • 10 dkg salátakeverék (rukkola, madársaláta, tölgysaláta stb.)
  • maroknyi olivabogyó
  • 10 dkg minimozarella
  • 1 csokor bazsakilom
  • balzsemecet

 

Elkészítés

  1. A tésztát lobogva forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük és egy kevés olajjal összekeverjük.
  2. Amíg a többi hozzávalót előkészítjük a tésztát hűlni hagyjuk. A megtisztított hagymát vékony karikákra szeleteljük. Az epret kicsumázzuk, megmossuk és félbevágjuk.
  3. A füstölt tarját kis kockákra vágjuk. A kihűlt tésztát a salátával, a hagymával, az olivabogyóval, a mozarellával, a sonkával és az eperrel tálba tesszük.
  4. Bazsalikomlevelekkel fűszerezzük, balzsamevettel megcsorgatjuk és óvatosan összeforgatjuk.
  5. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízei jól összeérjenek. Csilipaprikával díszítjük.
Tésztasaláta füstölt tarjával
Vissza a tetejére