Receptek

Tepsis krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1kg burgonya
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj
  • őrölt fekete bors
  • 20 dkg Tóalmási füstölt nyers kolozsvári szalonna
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 vöröshagyma
  • 1 csomó újhagyma

 

Elkészítés

  1. A burgonyát karikákra vágjuk és zsírral kikent tepsibe terítjük. Megsózzuk, megborsozzuk és egy kevés olajjal megcsorgatjuk.
  2. A nagy kockákra vágott szalonnát, a zúzott fokhagymát és a karikákra szeletelt hagymát a tetejére szórjuk.
  3. A tepsit alufóliával letakarjuk, majd 180 C-ra előmelegített sütőbe (légkeveréses sütőben 165C) toljuk és a burgonyát puhára sütjük.
  4. Az utolsó 10 percben a fóliát levesszük és a tepsis krumplit még egy kicsit megpirítjuk.
  5. Végül a karikákra vágott újhagymával díszítjük.

Egy adag: 2654 kJ/635 kcal

Tepsis krumpli
Vissza a tetejére