Hozzávalók 4 személyre
- 1kg burgonya,
- 2 evőkanál zsír vagy olaj,
- só,
- őrölt fekete bors,
- 20 dkg Tóalmási füstölt nyers kolozsvári szalonna,
- 1 gerezd zúzott fokhagyma,
- 3 vöröshagyma,
- 1 csomó újhagyma.
Elkészítés
- A burgonyát karikákra vágjuk és zsírral kikent tepsibe terítjük. Megsózzuk, megborsozzuk és egy kevés olajjal megcsorgatjuk.
- A nagy kockákra vágott szalonnát, a zúzott fokhagymát és a karikákra szeletelt hagymát a tetejére szórjuk.
- A tepsit alufóliával letakarjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe (légkeveréses sütőben 165°C) toljuk és a burgonyát puhára sütjük.
- Az utolsó 10 percben a fóliát levesszük és a tepsis krumplit még egy kicsit megpirítjuk.
- Végül a karikákra vágott újhagymával díszítjük.
Egy adag: 2654 kJ/635 kcal