Receptek

Szarvaskolbászos káposztasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kis fej káposzta
  • 1 sárgarépa
  • fél kis vöröshagyma
  • 1 evőkanál só
  • 8 evőkanál majonéz
  • 4 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál főzőtejszín
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 mokkáskanál ecetes torma
  • 1 szál Tóalmási csemege szarvaskolbász

 

Elkészítés

  1. A káposztát a répát és a hagymát szálasra gyaluljuk.
  2. A zöldségeket tálba rakjuk, jól megsózzuk és 40 percet állni hagyjuk.
  3. Azután jól kinyomkodjuk, majd a majonézzel a tejföllel, a tejszínnel, a mézzel, a citromlével összeforgatjuk.
  4. A borssal és a tormával ízesítjük.
  5. Tálalásug hűtőben hagyjuk, a salátát felkarikázott szarvaskolbásszal adjuk asztalra.

Egy adag: 1518 kJ/363 kcal

Szarvaskolbászos káposztasaláta
Vissza a tetejére