Hozzávalók 4 személyre
- 1 kis fej káposzta,
- 1 sárgarépa,
- fél kis vöröshagyma,
- 1 evőkanál só,
- 8 evőkanál majonéz,
- 4 evőkanál tejföl,
- 4 evőkanál főzőtejszín,
- 2 evőkanál méz,
- 2 evőkanál citromlé,
- 1 csapott mokkáskanál őrölt fehérbors,
- 1 mokkáskanál ecetes torma,
- 1 szál Tóalmási csemege szarvaskolbász.
Elkészítés
- A káposztát, a répát és a hagymát szálasra gyaluljuk.
- A zöldségeket tálba rakjuk, jól megsózzuk és 40 percet állni hagyjuk.
- Azután jól kinyomkodjuk, majd a majonézzel, a tejföllel, a tejszínnel, a mézzel, a citromlével összeforgatjuk.
- A borssal és a tormával ízesítjük.
- Tálalásig hűtőben hagyjuk, a salátát felkarikázott szarvaskolbásszal adjuk asztalra.
Egy adag: 1518 kJ/363 kcal