Receptek

Szalonnás fácánsült

Hozzávalók (6 személyre)

  • 1 konyhakész fácán
  • 10 dkg szeletelt Tóalmási füstölt csemegeszalonna
  • kakukkfű
  • fél alma
  • 1-2 fürt koktélparadicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 dl víz
  • 10 dkg szeletelt Tóalmási füstölt nyers kolozsvári szalonna

Elkészítés

  1. A fácánt a füstölt szalonnával gazdagon megtűzdeljük, sóval, kakukkfűvel bedörzsöljük.
  2. A hasüregébe fél almát teszünk, majd tepsibe rakjuk.
  3. A paradicsomot és a cikkekre vágott hagymát köré tesszük, majd 2 deci vizet aláöntünk. A húst a felszeletelt kolozsvári szalonnával beborítjuk.
  4. A tepsit alufóliával letakarjuk, majd 180 °C-ra (légkeveréses sütőben 165 °C) előmelegített sütőbe toljuk. Sütés közben időnként a kisült levével meglocsolgatjuk.
  5. Amikor a hús már majdnem megpuhult, a fóliát levesszük és szép pirosra sütjük.
  6. Párolt zöldbabbal és sült hagymás polentával tálaljuk.

Egy adag: 2002 kJ/479 kcal

Szalonnás fácánsült
Vissza a tetejére