Receptek

Szalonnás fácánsült

Hozzávalók (6 személyre)

  • 1 konyhakész fácán,
  • 10 dkg szeletelt Tóalmási füstölt csemegeszalonna,
  • só,
  • kakukkfű,
  • fél alma,
  • 1–2 fürt koktélparadicsom,
  • 1 vöröshagyma,
  • 2–3 dl víz,
  • 10 dkg szeletelt Tóalmási füstölt nyers kolozsvári szalonna.

Elkészítés

  1. A fácánt a füstölt szalonnával gazdagon megtűzdeljük, sóval, kakukkfűvel bedörzsöljük.
  2. A hasüregébe fél almát teszünk, majd tepsibe rakjuk.
  3. A paradicsomot és a cikkekre vágott hagymát köré tesszük, majd 2 dl vizet aláöntünk. A húst a felszeletelt kolozsvári szalonnával beborítjuk.
  4. A tepsit alufóliával letakarjuk, majd 180°C-ra (légkeveréses sütőben 165°C) előmelegített sütőbe toljuk. Sütés közben időnként a kisült levével meglocsolgatjuk.
  5. Amikor a hús már majdnem megpuhult, a fóliát levesszük és szép pirosra sütjük.
  6. Párolt zöldbabbal és sült hagymás polentával tálaljuk.

Egy adag: 2002 kJ/479 kcal

Szalonnás fácánsült
Vissza a tetejére