Receptek

Szalonnás csirkemáj roston

Hozzávalók 4 személyre

  • 12 szép csirkemáj,
  • 24 hosszú (kb. 10 cm-es) szelet Tóalmási füstölt kolozsvári szalonna,
  • őrölt feketebors,
  • majoranna.

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkemájat két részre vágjuk, majd leforrázuk.
  2. A szalonnaszeleteket lefektetjük és mindegyik végére egy–egy darab májat teszünk. Borssal és majoránnával fűszerezzük.
  3. Azután a májat a szalonnába tekerjük és úgy tesszük forró serpenyőbe, hogy a fele nézzen lefelé, ahol a szalonna véget ér. Így össze fog sülni és nem esik szét a csomag.
  4. A szalonnás májat körös-körül ropogósra sütjük, oldalanként kb 5–5 percig. Melegen és hidegen egyaránt finom, puha kenyeret és friss salátát kínálunk hozzá.

Egy adag: 2232 kJ/534 kcal

Szalonnás csirkemáj roston
Vissza a tetejére