Receptek

Szalonnás burgonyakrémleves

Hozzávalók ( 4 személyre)

 

  • 80 dkg burgonya
  • 2 kis zeller
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • 1 l húsleves
  • őrölt fehér bors
  • 1 kiskanál majoránna
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg szeletelt Tóalmási kolozsvári szalonna

 

Elkészítés

1. A meghámozott és megmosott burgonyát és zellert 1 centis kockákra vágjuk.

2. A megtisztított újhagymát karikákra szeleteljük, a vöröshagymát pedig finomra aprítjuk.

3. A zsírt megforrósítjuk, és a vöröshagymát megfuttatjuk rajta. A burgonyát és a zellert belerakjuk, egy kissé megpároljuk, majd a levessel felöntjük.

4. Sózzuk, borsozzuk, és a majoránnával fűszerezzük, majd kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

5. Azután botmixerrel pépesre turmixoljuk, a tejszínnel gazdagítjuk és az újhagymakarikákat beleszórjuk, majd még 10 percig főzzük.

6. A vékony szalonnaszeleteket sorban tepsibe fektetjük, 180 °C-os (légkeveréses sütőben 165 °C) sütőben ropogósra sütjük, és tálaláskor pirítóssal együtt a leveshez kínáljuk.

Szalonnás burgonyakrémleves
Vissza a tetejére