Receptek

Spárgakrémleves ropogós szalonnával

Hozzávalók ( 4 személyre)

 

  • 1 kg zöldspárga
  • 1 l erőleves
  • 1 csipet cukor
  • 4-5 dkg vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 dl főzőtejszín
  • őrölt fehér bors
  • 10 dkg szeletelt Tóalmási csemegeszalonna

 

Elkészítés

 

1. A megtisztított spárgákat feldaraboljuk, és a cukorral ízesített erőlevesben puhára főzzük, majd botmixerrel pépesítjük.

2. A megolvasztott vajon a lisztet megfuttatjuk.

3. A spárgapürét rászűrjük, és a tejszínnel gazdagítjuk, majd 3-4 percig forraljuk. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

4. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor egy kevés levessel hígítjuk.

5. A vékony szalonnaszeleteket sorban tepsibe fektetjük, és 180 °C-os (légkeveréses sütőben 165 °C) sütőben ropogósra sütjük.

6. Tálaláskor a pirított szalonnát nagyobb darabokra vágjuk, és a levesbe szórjuk.

Spárgakrémleves ropogós szalonnával
Vissza a tetejére