Receptek

Sonkával töltött dagadó

Hozzávalók 4-6 személyre

  • 80 dkg sertésdagadó
  • 3 zsemle
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 30 dkg főtt Tóalmási füstölt házi sonka
  • 1 piros húsú paprika
  • 2 tojás
  • őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál majoránna
  • 3 evőkanál olaj
  • 15 dkg Tóalmási nyers kolozsvári szalonna

Elkészítés

  1. A dagadót felszúrjuk, sóval kívül-belül bedörzsöljük és félretesszük.
  2. Közben a vízbe áztatott, majd kicsavart zsemléket a finomra vágott hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel, a kis kockákra vágott sonkával, paprikával és tojással összedolgozzuk.
  3. Sóval, borssal, finomra aprított majoránnával ízesítjük. A tölteléket a dagadóba töltjük, a nyílást hurkapálcával vagy hústűvel lezárjuk.
  4. A húst tepsibe tesszük, az olajjal és egy kevés vízzel meglocsoljuk, majd közepesen meleg sütőben (180 C, légkeveréses sütőben 165 C) pirosra sütjük. Amikor a dagadó elkészült, a sütőbül kivesszük, és fél órát pihentetjük, majd éles késsel felszeleteljük.
  5. Közben a kis kockákra vágott szalonnát megpirítjuk, és tálaláskor a töltött dagadóra szórjuk. Párolt kelbimbót kínálunk hozzá.

Egy adag: 4726 kJ/1130 kcal

Sonkával töltött dagadó
Vissza a tetejére