Receptek

Sonkával töltött dagadó

Hozzávalók 4–6 személyre

  • 80 dkg sertésdagadó,
  • 3 zsemle,
  • 1 nagy vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • 30 dkg főtt Tóalmási füstölt házi sonka,
  • 1 piros húsú paprika,
  • 2 tojás,
  • só,
  • őrölt feketebors,
  • 1 evőkanál majoranna
  • 3 evőkanál olaj,
  • 15 dkg Tóalmási nyers kolozsvári szalonna.

Elkészítés

  1. A dagadót felszúrjuk, sóval kívül-belül bedörzsöljük és félretesszük.
  2. Közben a vízbe áztatott, majd kicsavart zsemléket a finomra vágott hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel, a kis kockákra vágott sonkával, paprikával és tojással összedolgozzuk.
  3. Sóval, borssal, finomra aprított majoránnával ízesítjük. A tölteléket a dagadóba töltjük, a nyílást hurkapálcával vagy hústűvel lezárjuk.
  4. A húst tepsibe tesszük, az olajjal és egy kevés vízzel meglocsoljuk, majd közepesen meleg sütőben (180°C, légkeveréses sütőben 165°C) pirosra sütjük. Amikor a dagadó elkészült, a sütőből kivesszük, és fél órát pihentetjük, majd éles késsel felszeleteljük.
  5. Közben a kis kockákra vágott szalonnát megpirítjuk, és tálaláskor a töltött dagadóra szórjuk. Párolt kelbimbót kínálunk hozzá.

Egy adag: 4726 kJ/1130 kcal

Sonkával töltött dagadó
Vissza a tetejére