Receptek

Sonkás–szalonnás melegszendvics

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kis vöröshagyma,
  • 30 dkg Tóalmási füstölt házi sonka,
  • 10 dkg Tóalmási füstölt csemegeszalonna,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 evőkanál mustár,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • só,
  • őrölt fekete bors,
  • 8 szelet kenyér.

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát a sonkával és a szalonnával húsdarálón kétszer megdaráljuk.
  2. A húsos pépet a tejföllel, a mustárral, a paradicsompürével, egy kevés sóval és borssal összekeverjük.
  3. A szendvicskrémmel a kenyérszeleteket megkenjük és forró sütőben megpirítjuk.
  4. Amikor már majdnem kész, a sajttal megszórjuk, majd a sütőbe visszatoljuk és ráolvasztjuk.

Egy adag: 2340 kJ/560 kcal

Sonkás–szalonnás melegszendvics
Vissza a tetejére