A levest egy külön edényben, előre felmelegítjük és a rizottó készítése alatt mindvégig melegen tartjuk, de ügyeljünk arra, hogy ne forrjon.
A hagymát finomra vágjuk és egy kevés olajon 3–5 perc alatt üvegesre pároljuk. A rizst beleszórjuk (nem mossuk meg) és 1–2 percig kevergetjük, hogy a szemeket az olaj bevonja.
A borral felöntjük és addig főzzük kevergetve, míg az összes folyadék el nem párolog róla. Ezután a tejszín hozzáadjuk és merőkanállal annyi forró levest öntünk a rizsre, amennyi éppen csak ellepi. Közepes lángon kevergetve főzzük, amíg a rizs felszívja a levest, majd ezt az öntözgetést-főzést ismételgetjük türelmesen kb. 15 percig. Akkor jó, ha a rizsszem kívül már lágy, de ráharapva még érezzük a fogunk alatt.
A kockára vágott tarját az olajban megpirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük. A májat lehártyázzuk, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
A bundázott májat forró zsiradékban aranybarnára sütjük. Végül a hideg vajkockákat, a pirított tarját és a parmezán sajtot lendületes mozdulatokkal a rizottóba keverjük, majd a rántott máj kíséretében azonnal tálaljuk.