Receptek

Paprikás krumpli sült kolbásszal

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg burgonya,
  • 1 nagy vöröshagyma,
  • 2 evőkanál Tóalmási sertészsír,
  • csipetnyi köménymag,
  • 1 evőkanál pirospaprika,
  • só,
  • 40 dkg Tóalmási sütőkolbász.

Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és cikkekre vágjuk, majd felhasználásig hideg vízbe tesszük. A meghámozott, finomra aprított hagymát a megforrósított zsírra dobjuk és megfuttatjuk.
  2. A köményt beleszórjuk, kipattogtatjuk majd a paprikával meghintjük és néhány keverés után ½ dl vízzel felengedjük.
  3. A megtisztított, hasábokra vágott burgonyáról a vizet leöntjük és a paprikás alapba forgatjuk, majd néhány percig pirítjuk.
  4. Megsózzuk, azután annyi vízzel amennyi éppen ellepi felengedjük. Ha kell utánasózzuk, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A kolbászt tepsibe fektetjük, megszurkáljuk, egy kevés vizet aláöntünk, 180°C-os sütőben (légkeveréses sütőben 165°C) megsütjük.
  5. Fejessalátával találjuk.

Egy adag: 2258 kJ/540 kcal

Paprikás krumpli sült kolbásszal
Vissza a tetejére