Receptek

Paprikás krumpli sült kolbásszal

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg burgonya
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 evőkanál Tóalmási sertészsír
  • csipetnyi köménymag
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 40 dkg Tóalmási sütőkolbász

 

Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és cikkekre vágjuk, majd felhasználásig hideg vízbe tesszük. A meghámozott, finomra aprított hagymát a megforrósított zsírra dobjuk és megfuttatjuk.
  2. A köményt beleszórjuk, kipattogtatjuk majd a paprikával meghintjük és néhány keverés után fél deci vízzel felengedjük.
  3. A megtisztított, hasábokra vágott burgonyáról a vizet leöntjük és a paprikás alapba forgatjuk, majd néhány percig pirítjuk.
  4. Megsózzuk, azután annyi vízzel amennyi éppen ellepi felengedjük. Ha kell utánasózzuk, és kb 20 perc alatt puhára főzzük. A kolbászt tepsibe fektetjük, megszurkáljuk, egy kevés vizet aláöntünk, 180*C-os sütőben (légkeveréses sütőben 165*C) megsütjük.
  5. Fejes salátával találjuk.

Egy adag: 2258 kJ/540 kcal

Paprikás krumpli sült kolbásszal
Vissza a tetejére