Receptek

Kolbászos zöldbabsaláta

Hozzávalók 4 személyre

 

  • 1 nagy lilahagyma
  • 20 dkg Tóalmási tüzes kolbász
  • 40 dkg vajbab
  • 1 marék paraj
  • 1 csomó retek
  • 1 csokor petrezselyem

az öntethez:

  • 1 kiskanál fehérborecet
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 kiskanál só
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 3 evőkanlá oívaolaj

 

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát és a kolbász karikákra vágjuk.
  2. Az öntethez 2,5 deci vizet az ecettel, a cukorral, a sóval és a borssal összekeverjük, közben az olajat apránként hozzáadjuk.
  3. A babot leforrázzuk, leszűrjük, a hagymával, a kolbásszal, a parajjal és a karikákra szeletelt retekkel tálba tesszük, a durvára vágott petrezselyemmel megszórjuk, majd az öntettel meglocsoljuk.
  4. A salátát összeforgatjuk és azonnal tálaljuk.

Egy adag: 946 kJ/226 kcal

Kolbászos zöldbabsaláta
Vissza a tetejére