Receptek

Húsvéti sonka

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 egész (kg. 6 kg) Tóalmási füstölt parasztsonka,
  • 10 tojás,
  • 4 csokor újhagyma,
  • reszelt torma,
  • 2 vöröshagyma,
  • 1 kiskanál szemes bors,
  • 4 babérlevél.

Elkészítés

  1. A sonkát egy éjszakára vízbe áztatjuk
  2. Másnap az áztató vizet leöntjük és tiszta, hideg vízben feltesszük főni. Miután felforrt, kb. 15 perc múlva a főzővizet leöntjük róla, és tiszta, meleg vízzel felöntjük. A megtisztított egész hagymát, a szemes borsot és a babérlevelet beledobjuk, majd 3–5 órán keresztül gyöngyöző lassú forralással puhára főzzük.
  3. Amikor megpuhult, a főzőlében hagyjuk, amíg ki nem hűl.
  4. Tálaláskor a főzőléből kiemeljük, a felesleges vizet leitatjuk róla és éles késsel felszeleteljük. Személyenként egy főtt tojást adunk mellé. Friss újhagymával és reszelt tormával kínáljuk.

10 dkg: 907 kJ/217 kcal

Húsvéti sonka
Vissza a tetejére