Receptek

Hamis sólet füstölt sonkával

Hozzávalók 6 személyre

  • 80 dkg fehérbab,,
  • 80 dkg Tóalmási füstölt házi sonka,
  • 2 babérlevél,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 mokkáskanál szemes fekete bors,
  • 2 nagy vöröshagyma,
  • 4 evőkanál Tóalmási sertészsír,
  • 20 dkg árpagyöngy,
  • 1 kiskanál só,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 evőkanál Tóalmási sertészsír,
  • 6 főtt tojás.

Elkészítés

  1. A babot átválogatjuk, megmossuk és bő vízben egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A sonkát bő vízben megfőzzük. A főzőlevet babérlevéllel, a fokhagymával és a borssal ízesítjük.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk.
  4. Azután a leszűrt babot rátesszük, majd a sonka főzőlevével felöntjük. Amikor már félig megpuhult, az árpagyöngyöt hozzáadjuk.
  5. Megsózzuk, de számítsunk arra, hogy a füstölt hús is sós. Ha szükséges, az elpárolgott főzővizet pótoljuk, de keverni nem szabad.
  6. A lisztet egy kevés zsíron barnára pirítjuk, hideg vízzel simára keverjük és a sóletet sűrítjük vele, majd készre főzzük.
  7. Amikor kész, szeletekre vágott sonkával és főtt tojással adjuk asztalra.

Egy adag: 2904 kJ/695 kcal

Hamis sólet füstölt sonkával
Vissza a tetejére