Receptek

Füstölt főtt csülök házi tormával

Hozzávalók (6-8 személyre)

  • 1 egész Tóalmási füstölt nyers hátsó csülök, egy éjszakára vízbe áztatva
  • házi torma

Elkészítés

  1. A csülköt alaposan megmossuk, majd bő hideg vízben közepes lángos feltesszük főni.
  2. A főzési időt úgy tudjuk megbecsülni, hogy a súlyának kb. másfélszerese adja az idő hosszát (például 2 kilós csülök főzési ideje 3 óra). Főzés közben az elpárolgó vizet pótoljuk.
  3. Akkor jó, ha a csontot a húsban el lehet fordítani.
  4. Amikor a hús megpuhult, a főzővízben hagyjuk kihűlni, majd éles késsel szeletekre vágva frissen reszelt tormával és puha kenyérrel kínáljuk.

Egy adag: 3825 kJ/915 kcal

Füstölt főtt csülök házi tormával
Vissza a tetejére