A lisztet nagy keverőtálba szitáljuk, a közepébe kis fészket készítünk, az élesztőt belemorzsoljuk, melyet egy kevés langyos tejjel és a cukorral összekeverünk.
Amikor az élesztő felfut, a maradék tejet, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint, a porcukrot, a rumot, a reszelt citromhéjat a tésztához adjuk, és egy kevés sóval megszórjuk.
Előbb kézzel összegyúrjuk, majd fakanállal jól kidolgozzuk, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Azután tiszta konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen megkelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A tésztából nagy pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki, a közepébe mélyedést nyomunk, és bő, forró zsiradékban aranysárgára sütjük. A zsiradékból kiemelve jól lecsepegtetjük.
Tálaláskor a fánkok mélyedését simára kevert erdei gyümölcslekvárral megtöltjük, és porcukorral meghintve kínáljuk.