Receptek

Debreceni töltött karaj

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg kicsontozott sertéskaraj
  • kb. 20 dkg Tóalmási tüzeskolbász
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 20 dkg koktélparadicsom

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, leszárogatjuk és a hártyáját lehúzzuk róla.
  2. Hegyes, éles késsel hosszában átszúrjuk és a nyílást az ujjainkkal vagy a húsverő kalapács nyelével kitágítjuk.
  3. A hús hosszával megegyező méretű kolbászt a nyílásba töltjük és zsineggel megkötözzük, nehogy szétessen. A karajt kívül sóval, borssal és köménnyel bedörzsöljük.
  4. Azután tepsibe fektetjük, 2 deci vizet aláöntünk és előmelegített sütőben közepes hőmérsékletben (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 50 perc alatt szép pirosra sütjük. Időközönként megfordítjuk és levével meglocsolgatjuk.
  5. A pecsenyelével körül öntve tálaljuk. Sült vagy tepsis burgonyát, sült paradicsomot kínálunk hozzá köretnek és házi savanyúságot adunk mellé.

Egy adag: 2094 kJ/501 kcal

Debreceni töltött karaj
Vissza a tetejére