Receptek

Csokoládéba mártott mogyorós-mandulás korongok

Hozzávalók kb 12 darabhoz

  • 12 dkg vaj
  • 30 dkg kristálycukor
  • 15 dkg cukrozott narancshéj
  • 10 dkg pirított mogyoró és mandula, durvára vágva
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg liszt
  • 20 dkg pirított mogyoró és mandula vegyesen durvára őrölve
  • 10 dkg 70%-os olvaszott étcsokoládé

a kikenéshez

  • Tóalmási sertészsír

 

Elkészítés

  1. 10 dkg vajat cukorral, narancshéjjal, a durvára vágott magvakkal és a tejszínnel állandó kevergetés közben felforraljuk.
  2. Azután a tűzről lehúzzuk, a lisztet és az őrölt magvakat belekeverjük. A masszát lehűtjük és a zsírral megkent vagy sütőpapírral bélelt sütőlapra, kiskanál segítségével diónyi halmokat rakosgatunk egymástól 3 ujjnyi távolságra.
  3. A halmokat kissé szétlapítjuk, majd 180 C-os sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Még langyosan lapáttal felszedjük és lefelé fordítva rácsra tesszük. Amikor a korongok kihűltek az olvaszott csokoládéval bevonjuk.

Egy darab: 1263kJ/302 kcal

Csokoládéba mártott mogyorós-mandulás korongok
Vissza a tetejére