50 dkg főtt, kicsontozott Tóalmási hátsó csülök, főzés előtt egy éjszakára vízbe áztatva
Elkészítés
A langyos lisztet tálba szitáljuk. Az élesztőt a cukorral és vízzel felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük, megsózzuk, majd annyi langyos vízzel összegyúrjuk, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
Azután a zsírral néhány perc alatt hólyagosra dagasztjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és langyos helyre téve duplájára kelesztjük.
A tésztát liszttel meghintett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd a megfőtt és jól lecsöpögtetett csülökhúst a közepére rakjuk.
A tésztát minden oldalról ráhajtjuk és összenyomkodjuk.
Zsírral kikent tepsibe átemeljük úgy, hogy az összeillesztett rész alulra kerüljön. 190 ºC-ra (légkeveréses sütőben 170 ºC) sütőben kb. 50 perc alatt pirosra sütjük.