Receptek

Cipóban sült csülök

Hozzávalók 4 személyre

a tésztához:

  • 50 dkg kenyérliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 kiskanál cukor
  • 0,5 dl víz
  • 1 csapott kiskanál só
  • 1 evőkanál olvasztott Tóalmási sertészsír

a nyújtáshoz:

  • liszt

a tepsi kikenéséhez:

  • Tóalmási sertészsír

a töltelékhez:

  • 50 dkg főtt, kicsontozott Tóalmási hátsó csülök, főzés előtt egy éjszakára vízbe áztatva

 

Elkészítés

  1. A langyos lisztet tálba szitáljuk. Az élesztőt a cukorral és vízzel felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük, megsózzuk, majd annyi langyos vízzel összegyúrjuk, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
  2. Azután a zsírral néhány perc alatt hólyagosra dagasztjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és langyos helyre téve duplájára kelesztjük.
  3. A tésztát liszttel meghintett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd a megfőtt és jól lecsöpögtetett csülökhúst a közepére rakjuk.
  4. A tésztát minden oldalról ráhajtjuk és összenyomkodjuk.
  5. Zsírral kikent tepsibe átemeljük úgy, hogy az összeillesztett rész alulra kerüljön. 190 ºC-ra (légkeveréses sütőben  170 ºC) sütőben kb. 50 perc alatt pirosra sütjük.

Egy adag: 3186 kJ/762 kcal

Cipóban sült csülök
Vissza a tetejére