Receptek

Bakonyi betyárleves füstölt hússal

 

Hozzávalók

 

  • 10 dkg Tóalmási kolozsvári szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 50 dkg Tóalmási füstölt főtt hús, egy éjszakára vízbe áztatva
  • 1 csomó vegyes leveszöldség
  • 15 dkg gomba
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

 

Elkészítés

 

  1. Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük, majd a felaprított hagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk.
  1. A pirospaprikát belekeverjük, és a kis kockákra vágott húst a hagymára tesszük, majd kevergetve fehéredésig pirítjuk.
  1. A megtisztított és karikákra szeletelt zöldséget és gombát beleszórjuk, majd kevergetve megpirítjuk. Kb. 1 liter vízzel felöntjük, a feldarabolt paprikát, paradicsomot beleszórjuk.
  1. Sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve puhára főzzük. A levest tejfölös habarással sűrítjük, és pár percig forraljuk.
  1. Végül a finomra aprított kaporral megszórjuk. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, és galuskát kínálunk levesbetétként.

 

Bakonyi betyárleves füstölt hússal
Vissza a tetejére