50 dkg Tóalmási füstölt főtt hús, egy éjszakára vízbe áztatva
1 csomó vegyes leveszöldség
15 dkg gomba
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só
őrölt fekete bors
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
Elkészítés
Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük, majd a felaprított hagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk.
A pirospaprikát belekeverjük, és a kis kockákra vágott húst a hagymára tesszük, majd kevergetve fehéredésig pirítjuk.
A megtisztított és karikákra szeletelt zöldséget és gombát beleszórjuk, majd kevergetve megpirítjuk. Kb. 1 liter vízzel felöntjük, a feldarabolt paprikát, paradicsomot beleszórjuk.
Sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve puhára főzzük. A levest tejfölös habarással sűrítjük, és pár percig forraljuk.
Végül a finomra aprított kaporral megszórjuk. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, és galuskát kínálunk levesbetétként.