Hírek

Finom császárszalonna – akár kis királykisasszonyoknak is

Ha azt mondom, „császárszalonna”, nem csak a felnőttek nagy kedvencét neveztem meg. A gyerekeknél jobban senki sem szereti a hasát, és ez így is van jól. Külön szerencsémnek tartom, hogy mennyiszer láttam már finom kolbászfalatkákat, császárszalonna katonákat falatozó kis rózsapír királykisasszonyokat és alig néhány éves, délceg hercegfiket.

 

Olyan jóízűen ették, ahogyan csak az egészséges és a hagyományos elveken alapuló táplálkozásra szoktatott gyerekek tudnak enni.

Császárszalonna a kis hercegeknek

Kultúránk fontos része az étkezés. Ráadásul mennyire kellemes része! A változatos és ízléses táplálkozásra való nevelést sem lehet elég korán kezdeni.

Nemhogy nem árt, ha a családunkban élő legkisebb hercegek és hercegkisasszonyok, az óvodás korú gyerekek is megkóstolják velünk az asztalnál a császárszalonna néhány darabkáját, hanem ez egyenesen jót tesz nekik.

Ha őket sem akarod kihagyni abból, amit te szeretsz, mostantól nyugodt szívvel kínálhatod őket. Nem mintha orvosi engedélyre lett volna szükség ehhez, de most már a tudomány is igazolja mindazt, amit az egészséges táplálkozásról eddig is tudtunk, mint az annyiszor történt. De azért nem árt tisztában lenni az érvekkel, ha véletlenül a különféle mesterkélt étrendek fanatikusaival keveredik vitába az ember.

 

5 ok, amiért gyerekedtől sem szabad megtagadnod a császárszalonna örömét

1. Az evolúció során az ember úgy fejlődött, hogy húsételeket egyék, és ha nem ezt (t)ette volna, akkor a gyermekeink sem ülhetnének ma velünk az asztal körül.

2. A hús hihetetlenül tápláló és csak benne megtalálható tápanyagokat tartalmaz (B12-, B3-vitaminok, vas, cink stb.), amik semmilyen mennyiségű növényből nem pótolhatók hatékonyan.

3. A kutatók leszámoltak a régi mítosszal: a húsevés nem növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések, sem a diabétesz kialakulásának kockázatát, sőt diétás ételként is ajánlható bizonyos étrendekben.

4. A hús igazi minőségi proteint tartalmaz, ami nélkül nem fejlődik egészséges csont és izom.

5. A húsok kerülésének egészségi hozadékait sohasem sikerült bizonyítani.

 

Ráadásul a jól elkészített húsétel hihetetlenül finom! Ez már nem tudományos érv, hanem tapasztalat.

Aki az állításban esetleg kételkedik, kínáljon csak meg egy gyereket egy csipet Tóalmási császárszalonna falattal, és látni fogja, hogy nincs ebben semmi tévedés.
 

 

Vissza a hírekhez
Finom császárszalonna – akár kis királykisasszonyoknak is
Vissza a tetejére