Hírek

Egyedi ízek, különleges kolbászok

„A hazai kolbásznak nincs párja”. A disznóvágás az egyik legrégebbi hagyományunk, ahol kézzel, saját receptek alapján töltötték a házikolbászt.

Azonban nem is gondolná, hogy a hagyományos módszereken túl milyen sokféle technikával készülhetnek kolbászok. Ráadásul a más-más fűszerezésnek köszönhetően egészen újfajta ízélményben lehet része.

A kolbászkészítésnek tehát megannyi módja létezik, ám ha valóban adalékanyagok nélküli házikolbászt szeretnénk vásárolni, érdemes a hentesüzletek választékai között szemezgetni.

Tradicionális csemege

Már a régi rómaiak is sok kolbászfélét ismertek, de manapság sok helyen már csak paprikás krumpliban, lecsóban megfőzve szokták fogyasztani. Sokunk  számára azonban egyértelmű, hogy egy hazai füstölt kolbász friss kenyérrel az igazi!

Éppen ezért érdemes a legjobb minőségű, legfinomabb termékeket választania.

Önnek megvan már a kedvenc kolbásza?

Ha még nincs, vagy kíváncsi különlegesebb termékeinkre, segítünk választani!

Milyen kolbászokat érdemes kipróbálnia?

Mind a technikában, mind az ízesítésben érdemes kísérleteznie kicsit ahhoz, hogy megítélhesse, melyik az Ön számára legfinomabb kolbász. Kóstoljon meg minden terméket, mielőtt kiválasztja a kedvencét!

Hagyományos füstölt kolbász

A legtöbb üzletben csak a jól megszokott füstölt kolbászt árulják, azonban nem mindegy, hogy hogyan, mennyi ideig füstölik azt. A hideg füsttel való füstölés a legősibb tartósítószer, ezért sok helyen alkalmazzák, de ha nem figyelnek, könnyen túlfüstölhetik. A mi tippünk a kifüstölés, amivel még intenzívebb, hagyományos kolbászokat fogyaszthat!

Lángolt kolbász

Ezzel a technikával dolgozva a megszokott száraz kolbász helyett puhábbat kóstolhat, hiszen ilyenkor meleg füstöt használnak. Ez azonban nem szárítható és kevésbé tartós, ugyanakkor egészen más ízvilágot nyújt. Állaga szaftos, magas nedvességtartalmú.

Csípős kolbászok

Ha szereti az intenzívebb ízeket, mindenképpen próbálja ki a csípős típusú termékeinket! Az enyhén csípős paprikás ízektől kezdve végigpróbálhat az egészen tüzes chiliolajos fűszerezésűekig sokfélét.

Ezek közül néhány köményt és más – a megszokottól eltérő – fűszereket is tartalmaz, amitől egészen egyedi lesz a kolbász!

Hol próbálhatjuk végig ezeket az egyedi ízeket?

Ha fontos Önnek, hogy a tartósítószerek és adalékanyagok íze ne nyomja el a különleges fűszerezéseket, és szeretne kipróbálni más technikákat is, akkor érdemes a tóalamási hentesüzletünkbe ellátogatnia, hiszen itt mindent megkaphat egyszerre!

Látogasson el hozzánk, és segítünk az Ön ízlésének legmegfelelőbb kolbász kiválasztásában!

Vissza a hírekhez
Egyedi ízek, különleges kolbászok
Vissza a tetejére