Receptek

Tökfőzelék grillkolbásszal

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kis vöröshagyma
  • 2 evőkanál Tóalmási sertészsír
  • fél evőkanál pirosparika
  • 1 kg gyalult tök
  • 1 csokor kapor
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kiskanál ecet
  • 40 dkg Tóalmási magyaros grillkolbász

 

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát a megforrósított zsíron megpirítjuk, a pirospaprikával meghintjük, a tököt beletesszük és megsózzuk.
  2. Lefedve a saját levében puhára pároljuk, időnként megkevergetjük, majd a finomra vágott kaporral meghintjük.
  3. A lisztet a tejföllel simára keverjük és a főzeléket a habarással besűrítjük.
  4. Végül egy kevés ecettel pikánsra ízesítjük. Közben a kolbászt megforrósított grill-lapon vagy grillserpenyőben megsütjük és a tökfőzelékkel tálaljuk.

Egy adag 1863 kJ/446kcal

 

Tökfőzelék grillkolbásszal
Vissza a tetejére