Egy kevés lisztet langyos tejben elvkeverünk, az élesztőt belemorzsoljuk, majd simára dolgozzuk.
A kovászt nem túl hideg helyen megkelesztjük. A lisztet nyújtódeszkára szórjuk, a kovászt, a tojást, a darált töpörtyűt, az olvasztott zsírt és a tejfölt hozzáaadjuk. A pogácsa tésztáját sóval, borssal ízesítve jól összegyúrjuk.
Ha a massza túl kemény lenne, egy kevés vízzel vagy tejjel lazítjuk. A tésztát rövid pihentetés után kinyújtjuk, majd néhányszor – 10 perces időközönként – összehajtjuk.
Végül megfelelő vastagságúra nyújtuk. A tetejét keresztirányban késsel sűrűn bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsákat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk, a tetejüket kenőtoll segítségével a felvert tojássárgájával megkenjük és a köménymaggal megszórjuk. Rövid pihentetés után 180°C-os sütőben szép pirosra sütjük.