Receptek

Kolbászos-tojásos lecsó

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg Tóalmási füstölt csemegeszalonna
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál csemege pirospaprika
  • 1 szál Tóalmási csípős szürkemarha kolbász
  • 1 kg sárga és piros húsú paprika
  • 25 dkg paradicsom
  • majoránna
  • 4 tojás

Elkészítés

  1. A kockákra vágott szalonnát kisütjük, a vékony szeletekre vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát rátesszük, majd megfuttatjuk.
  2. Pirospaprikával meghintjük és egy kevés vízzel felölntve kiforraljuk.
  3. A karikákra vágott kolbászt a szép egyforma darabokra vágott paprikát és a lehéjazott, összedarabolt paradicsomot beletesszük.
  4. Majoránnával és egy kevés sóval ízesítjük, majd lassú forralással készre pároljuk.
  5. A felvert tojásokat ráöntjük és összekeverjük. Amikor megszilárdult, friss kenyérrel forrón tálaljuk.

Egy adag 1722 kJ/436 kcal

Kolbászos-tojásos lecsó
Vissza a tetejére