Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg Tóalmási füstölt csemegeszalonna
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál csemege pirospaprika
- 1 szál Tóalmási csípős szürkemarha kolbász
- 1 kg sárga és piros húsú paprika
- 25 dkg paradicsom
- majoránna
- só
- 4 tojás
Elkészítés
- A kockákra vágott szalonnát kisütjük, a vékony szeletekre vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát rátesszük, majd megfuttatjuk.
- Pirospaprikával meghintjük és egy kevés vízzel felölntve kiforraljuk.
- A karikákra vágott kolbászt a szép egyforma darabokra vágott paprikát és a lehéjazott, összedarabolt paradicsomot beletesszük.
- Majoránnával és egy kevés sóval ízesítjük, majd lassú forralással készre pároljuk.
- A felvert tojásokat ráöntjük és összekeverjük. Amikor megszilárdult, friss kenyérrel forrón tálaljuk.
Egy adag 1722 kJ/436 kcal