Receptek

Kelkáposzta-főzelék grillezett kolbászokkal

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg kelkáposzta
  • őrölt köménymag
  • majoránna
  • 30 dkg burgonya
  • 1 kis vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 dkg liszt
  • 4 evőkanál Tóalmási sertészsír
  • fél evőkanál pirospaprika
  • 40 dkg Tóalmási bajoros vagy magyaros grillkolbász

 

Elkészítés

  1. A nagyobb darabokra vágott kelkáposztát leforrázzuk, köménnyel, majorannával és sóval ízesítjük, majd feltesszük főni.
  2. Amikor félig megpuhult, a megtisztított és kockára vágott burgonyát beletesszük, majd puhára főzzük. A finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát,a forró zsiradékon megfuttatjuk, majd a liszttel megszórjuk és világosbarnára pirítjuk.
  3. A tűzről lehúzzuk, pirospaprikával meghintjük és egy kevés hideg vízzel simára keverjük. A főzeléket a hagymás rántással besűrítjük és pár percig még forraljuk.
  4. Közben a kolbászt forró grillserpenyőben körös-körül megsütjük és a kelkáposzta főzelékkel tálaljuk.

Egy adag: 2018 kJ/504 kcal

Kelkáposzta-főzelék grillezett kolbászokkal
Vissza a tetejére