Hírek

Kérdezz a hentestől

Hogyan kerüld el a színezékek, ízfokozók csapdáját? – kérdezz a hentestől. Vidéken természetesnek számít, hogy az emberek helyi termelőktől vásárolnak, vagy maguk állítják elő az ételek alapanyagait.

Azonban a nagyobb városokban egyszerűbb a szupermarketek polcairól leemelni a készételeket.
De vajon megéri ez a kényelem?

Piac mindenhol van, jó hentes már nem mindenütt

Nagyanyáink már reggel ötkor fent voltak szombaton, és indultak a friss alapanyagokért a piacra. Ez ma is gyakori jelenség, de a fiatalok körében kevésbé népszerű. Tény, a megfelelő élelmiszerek felkutatása időigényes. Aki nem tudja, hogy kitől kell beszerezni a hentesárut, az sok finomságtól fosztja meg magát.

Érdemes felkutatni a közelben található helyi piacokat. Itt friss termékeket vásárolhatunk, emellett közvetlenebb kapcsolatot lehet kialakítani az árusokkal. Egy jó hentes például rengeteget segíthet, milyen kolbászt vegyen a reggelihez, milyen ételhez milyen húst vásároljon.

A hentestől meg lehet kérdezni, hogy honnan származik az áru és mit tartalmaz.

A címke segít

Köztudott, hogy az üzletek polcain rengeteg olyan felvágott, kolbász található, amelyben tömérdek ízfokozó, tartósítószer és színezék van. Ezek károsak lehetnek az egészségre.

Ha mégis üzletben, szupermarketben vásárolunk, akkor megéri időt szakítani a csomagolás tanulmányozására. Sokan nem olvassák el a címkéken feltüntetett feliratokat, pedig ezek tájékozatnak arról is, hogy a termék tartalmaz-e adalékanyagot.

Ne az idő, a minőség legyen a meghatározó

Felkutatni az ételek alapanyagát, kipróbálni az ízében és állagában megfelelő felvágottakat és kolbászt nem egyszerű, de megéri. Egyrészt, mert a mindenféle adalékanyagoktól mentes termék a legfinomabb, másrészt egészségesebb is.

Az a hentes, akinek fontos, hogy a vásárlója elégedett legyen, még kóstolót is ad.

Ha már jól kiismeri magát az egyes kolbászfélék között, könnyebben tud majd vásárolni.

A Tóalmási Húscsarnok Kft. hentesüzletének nyitvatartásáról honlapunkon is tájékozódhat.

Vissza a hírekhez
Kérdezz a hentestől
Vissza a tetejére