Hírek

Így kerül kedvenc sonkája a húsnagykereskedés polcaira

Gondolkodott már azon, hogy milyen úton is kerülnek a parasztsonka vagy kedvenc füstölt kolbászai, szalonnái az üzletek, húsnagykereskedések polcaira?

Az ellátási lánc nem egy közismert, de egészen egyszerű fogalom. Mint minden más gazdasági területen, a hús nagykereskedések esetében is a termék polcra kerülését megelőző folyamatot jelenti.

A hagyományos lánc – húsnagykereskedésen keresztül

A hagyományos ellátási lánc azt a hosszú, sok pontot érintő utat jelenti, ami a modern kereskedelem kialakulása óta világszerte jellemző. Ekkor a termelő friss húsáruja előbb elosztóközpontokba kerül, majd sokszor napokat utazik országhatárokon át. Újabb elosztó központokon és számos húsnagykereskedésnél megállva jut el végül az üzletekbe, majd a fogyasztóhoz.

Jó ez a terméknek, amit megvásárol?

Ennek a hosszadalmas folyamatnak számos hátránya van. A szállítás rendkívül költséges és környezetszennyező, ráadásul a friss árukat, például hústermékeket tartósítószerekkel kell kezelni, hogy miután megérkeztek a polcokra, akkor is frissek maradjanak. Ez szintén plusz költséget jelent, ugyanakkor az ily módon a termékkel érintkező vegyi anyagok ronthatják a hús minőségét. Biztos Ön is azonnal észrevenné a különbséget a termelőtől helyben vásárolt és a hosszú napokat utaztatott parasztsonka íze között!

Ez a folyamat természetesen a termelő szempontjából sem tökéletesen megfelelő – a rengeteg felmerülő költség miatt kénytelen olcsóbban adni a friss hústerméket. Megélhetése miatt pedig kénytelen többet termelni, tenyészteni, a hatékonyság túlhajszolása azonban hozzájárul a földek kimerítéséhez, és gyakran a termék minőségének rovására mehet.

Megoldás – a helyi húsnagykereskedések kezében

Csábító annak gondolata, hogy a szupermarketek kiiktatásával, közvetlenül a termelőtől vásároljon, friss, mindig megbízható minőségű húsárut? A felgyorsult, modern élet erre ritkán biztosít lehetőséget, ám ez nem jelenti azt, hogy nem teheti le voksát a helyi áru mellett!

Válassza azokat a termékeket, amelyek hazai hús nagykereskedésektől származnak! A helyi üzemek választéka garantálja az asztalára kerülő ételek remek minőséget, megvásárlásukkal pedig a hazai gazdaságot, és termelőket támogatja.

A Tóalmási Húsüzem termékei a hagyományos hazai ízvilág igényei szerint készülnek, és megtalálhatóak számos szupermarket polcain. Olvassa el húsnagykereskedésünk történetét, ha tudni szeretné, hogyan garantáljuk a kifogástalan minőséget!

Vissza a hírekhez
 Így kerül kedvenc sonkája a húsnagykereskedés polcaira
Vissza a tetejére