Hírek

Hogyan segít a kolozsvári szalonna a fogyásban?

Ha közeleg a strandszezon, mindenki a legjobb diétás módszerekre vadászik, hogy a télen felszedett zsírpárnáktól megszabadulhasson. A legtöbb diéta az éhezésről és az önsanyargatásról szól. Van azonban egy sokkal kellemesebb megoldás, amiben fontos szerepet kap a császár- és kolozsvári szalonna is.

Miért pont ez a két húsfajta?

Mivel egyenlő arányban tartalmaznak zsírt és fehérjét is. A különleges fehérjediétához elengedhetetlen, hogy a szénhidrátokat megfelelő arányban pótoljuk fehérjékkel és zsírokkal.

Hogyan kerülhet kolozsvári szalonna egy diétába?

Ha jól válogatjuk meg az ételeket, igenis fogyhatunk, nem kell lemondani a zamatos húsfélékről. A csodamódszer neve ketogén diéta. Eleinte az epilepszia gyógyításának „melléktermékeként” fedezték fel 1920-ban. A különös diétával nem csak a rohamok gyakorisága csökkent, hanem a páciensek testsúlya is.

A ketogén diéta lényege, hogy a szénhidrátbevitelt a minimálisra csökkentjük, a kiesett kalóriákat pedig magas fehérje- és zsírtartalmú ételekkel helyettesítjük. Nem kell nyulaknak való ételekkel sanyargatni magunkat, jöhet reggelire egy kis császár- vagy kolozsvári szalonna tojással. A napi 1500–2000 kalóriában mindössze 30 gramm lehet a szénhidrát, ami egy zsemlének felel meg. Cserébe viszont bármilyen fehérjedús ételt megehetünk.

A szénhidrát hizlal és nem a zsír

Szénhidrát hiányában a zsír normális anyagcsereúton keresztül bomlik le, úgynevezett ketontestekké alakul.  A ketonok részben oldódnak vízben, míg a zsírok nem. Ezzel a módszerrel a fölös mérgek könnyebben kiürülnek, és a lerakódott zsírok könnyebben távoznak a szervezetből. Az egészben az a legcsodálatosabb, hogy nincs éhezés. A sonka, szalonna vagy a kolbász jobban eltelít, mint bármilyen más étel. A magas fehérjebevitel miatt a fogyás beindulhat, és később mégsem jár izomvesztéssel.

Csak a minőség segít

Nagy és kis mennyiségben egyaránt csak minőségi húst szabad fogyasztani. Akár kolozsvári szalonna, füstölt sonka vagy kolbász kerül az asztalunkra, bizonyos dolgokra nagyon kell figyelni. Csak olyan termékeket szabad vásárolni, ami nem tartalmaz glutént vagy adalékanyagot. Ha valaki fehérjediétába kezd, kifejezetten fontos, hogy színhúsból készült, adalékanyagmentes termékeket válasszon. A sok méreganyag miatt a méregtelenítési folyamat nem fog beindulni.

Húsüzemünkben csak olyan termékek készülnek, melyeket tradicionális technológiákkal készítünk és tartósítunk. Nincs szükség adalékanyagokra (színező, ízfokozó, zsírmegkötő), hogy a hús minőségét javítsuk. Egyéb allergén anyagokat sem tartalmaznak, így termékeink tökéletes alkotóelemei lehetnek a fehérjediétának.

Keresse a Tóalmási Húsüzem termékeit a Spar, Interspar, CBA, Tesco áruházakban, valamint Budapest összes vásárcsarnokában.

Vissza a hírekhez
Hogyan segít a kolozsvári szalonna a fogyásban?
Vissza a tetejére