Hírek

Ettél már igazi kolbászt?

Mindig másféle kolbászt vásárolsz, vagy csak úgy megszokásból dobod be kosaradba a kezed ügyébe esőt, amikor a nagyáruházi hűtőpulthoz értél? Ha lelkesedés nélkül pakolsz a kosaradba, akkor még valószínűleg nem kóstoltál igazi kolbászt.

De nem te, a vásárló tehetsz erről, mert a valódi kolbász ritka, és a sok egyformát felsorakoztató kínálatban nehezen lehet ráakadni arra, amiért tényleg érdemes kinyitni a pénztárcánkat.

 

Miről ismerszik meg az, aki ismeri a jó kolbászt?

A borszakértők hozzáértésével és lelkesedésével vetekedik az, aki ismeri a jó kolbászt és a finom húsételeket. Szakértő vásárló az ilyen, mert minden modorosság és felvágás nélkül, teljes természetességgel tudja, hogy neki mi a jó.

Megismerszik arról is, hogy pontosan emlékszik az első találkozás élményeire. Sokan közülük valamilyen természetközeli élménnyel együtt idézik fel a nagy találkozást: hétvégi kiránduláson elfogyasztott elemózsiával, napsütéses vidéki vakációval, tanyasi kiruccanással társítják kedvenc kolbászukat.

Mások azt mesélik, hogy véletlenül akadtak rá, amikor egy kalandos útjuk során egy addig ismeretlen helyen megpillantották az igazit. Úgy írják le, mint az első szerelmet, amikor arról a hagyományos magyar termékről beszélnek, amihez évek múltán is hűségesek maradtak.

 

Min múlik az örök vonzalom?

Mintha lényünk legmélyén, szinte genetikailag arra volnánk programozva, hogy a saját országunk-vidékünk, történelmi hagyományaink ételeit együk. Ezek esnek nekünk a legjobban, és sajátos szervezetünk is ezt kívánja leginkább. Megfelelnek annak az emberi alkatnak, ami minket jellemez.

A mi tóalmási hagyományaink is azért örökösen időszerűek és mindig keresettek, mert egy mélyen belénk ivódott ízlésvilágot szólítanak meg. Olyasmit, amit nem lehet az emberekből kiirtani, elfeledtetni velük, mert nagyon mélyen ott van a mi magyaros ízlésünkben.

Mivel mi úgy állítjuk elő gasztronómiai specialitásainkat, mint dédapáink korában, ez a hagyomány összeköt mindazokkal az előttünk érkezőkkel, akik egykor ugyanezeket a remek ízeket élvezték, és a kései utókorral, amely minden múló divat után hálás lesz azoknak, akik a finom magyarost, a Tóalmási termékeket, kolbászt ismertették meg vele.

 

Vissza a hírekhez
Ettél már igazi kolbászt?
Vissza a tetejére