Hírek

Bajnokok reggelije: tojásrántotta császárszalonna csíkokkal

A táplálkozási tanácsadók nem győzik hangsúlyozni, amit a régi falusi emberek példájából tudunk. Hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, amikor tanácsos úgy belakni, mint a császár. Például legalább a munkanap felére erőt adó, éhségűző füstölt kolbásszal vagy császárszalonna falatokkal. Miért annyira fontos ez? Íme az okok.

Császárszalonna és egy kupica pálinka?

Az utóbbit legfeljebb hétvégére ajánljuk, de az előbbit fenntartás nélkül akár a hét minden napjára. Rántottába, szendvicsre vagy friss falusi saláta mellé. A császárszalonna a füstölt hús aromájának, jóllakottság érzetét keltő zamatának köszönhetően elengedhetetlen része lehet a reggelinek.

Akik nem akarnak „könnyű” reggeli után egész nap az ételre, állandóan a nassolásra gondolni, ahelyett, hogy a munkájukra, feladataikra összpontosítanának, nyugodtan szavazzanak a rendszeres császárszalonna fogyasztására.

Személyes kedvencem a finom illatú tojásrántotta császárszalonna-csíkokkal, frissen vágott paradicsommal, uborkával. Másképp sikerül a nap, ha sikerül magam ehhez az étrendhez tartanom, mint amikor a sietség miatt elmulasztom, és később már nem tudom megfelelően pótolni a kiadós reggelit.

A reggeli fontossága

Akár szellemi, akár testi munkáról van szó, a megfelelő reggeli segít összpontosítani, erőt ad a napi feladatokhoz, sőt az egészséges testsúly megőrzésében is segít. Felnőtteknél a napi munkához kell, gyermekeknél és kamaszoknál pedig a testi és szellemi fejlődéshez.

Hogyan lehet úgy kihasználni egy autó kapacitását, hogy nem tankoljuk tele jó minőségű üzemanyaggal? Az emberek többsége mégis inkább törődik autójával, amit vesz és elad, mint a saját testével.

Ne feledjük, hogy a szervezetünk bármilyen, mégoly értékes tulajdonunknál is értékesebb és bonyolultabb szerkezet, amit se másikra lecserélni, se helyettesíteni nem tudunk, ha egyszer elromlik. Törődjünk ezzel csak feleannyira, mint az autónkkal, amivel munkába megyünk és máris meghálálja.

Mert a test hálás jószág. De ahhoz, hogy működjön, a minőségi és rendszeres táplálása elengedhetetlen.

Táplálja gyümölccsel, zöldséggel és mindennel, amit a nagykönyv előír! Kezdje a napot salátával vagy rántottával, de a jóllakottság kedvéért tegyen hozzá egy kis császárszalonna-falatkát is!

Vissza a hírekhez
Bajnokok reggelije: tojásrántotta császárszalonna csíkokkal
Vissza a tetejére