Receptek

Csilis bab csípős lókolbásszal

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál Tóalmási sertészsír
  • 50 dkg darált Tóalmási füstölt házi sonka vagy darált sertéslapocka
  • 1 piros vagy zöld húsú paprika
  • 2 kiskanál csilipor
  • 1 doboz konverz csilisbab
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 40 dkg paradicsom
  • 20 dkg Tóalmási csípős lókolbász

 

Elkészítés

  1. A meghámozott és finomra aprított hagymát a megforrósodott zsíron megfuttatjuk, majd a darált húst hozzáadjuk és kevergetés közben fehéredésig sütjük.
  2. A kis kockákra vágott paprikát beleszórjuk. Sóval és a csilivel ízesítjük, majd kb. 3 deci vízzel felöntjük.
  3. A leszűrt babot, kukoricát, a meghámozott feldarabolt paraicsomot és a karikákra szeletelt kolbászt belekeverjük, majd 10-15 perc alatt készre főzzük.

Egy adag: 1351 kJ/323 kcal

Csilis bab csípős lókolbásszal
Vissza a tetejére