Hozzávalók 4 személyre
- 1 vöröshagyma
- 2 evőkanál Tóalmási sertészsír
- 50 dkg darált Tóalmási füstölt házi sonka vagy darált sertéslapocka
- 1 piros vagy zöld húsú paprika
- só
- 2 kiskanál csilipor
- 1 doboz konverz csilisbab
- 1 doboz konzerv kukorica
- 40 dkg paradicsom
- 20 dkg Tóalmási csípős lókolbász
Elkészítés
- A meghámozott és finomra aprított hagymát a megforrósodott zsíron megfuttatjuk, majd a darált húst hozzáadjuk és kevergetés közben fehéredésig sütjük.
- A kis kockákra vágott paprikát beleszórjuk. Sóval és a csilivel ízesítjük, majd kb. 3 deci vízzel felöntjük.
- A leszűrt babot, kukoricát, a meghámozott feldarabolt paraicsomot és a karikákra szeletelt kolbászt belekeverjük, majd 10-15 perc alatt készre főzzük.
Egy adag: 1351 kJ/323 kcal