Hírek

Ahol a minőség és a kedvező sertéshús árak találkoznak

Sok helyről hallhatja mostanában, hogy a sertéshús egészségtelen, és jobban teszi, ha mérsékli a fogyasztását? Ennek azonban semmi valóságalapja nincsen. Az, hogy a fogyasztása egészséges-e vagy sem, számos vita tárgya.

A vörös húsra ugyanúgy szüksége van a szervezetünknek, mint a többi húsra, hiszen nagyon sok, a szervezet számára szükséges összetevőt tartalmaz. Többek között B6-vitamint, vasat, magnéziumot, cinket, melyek elengedhetetlenek az egészségünk megőrzéséhez. Az sem mindegy, hogy milyen minőségű terméket vásárol, mint ahogy az sem, hogyan alakulnak a sertéshús árak.

 

Hol találja a legkedvezőbb sertéshús árakat?

Ne csak az árakat figyelje. A legfontosabb, hogy az ár-érték arány kedvező legyen, hiszen hiába alacsonyak a sertéshús árak, ha mellé silány minőség társul.
A magasabb árak utalhatnak jobb minőségű húsokra, ellenőrzött környezetre, de sajnos, ez sem minden esetben igaz. A legjobb, ha néhány szempontot figyelembe vesz sertéshús vásárlás során.

Frissen feldolgozott húsok
A friss sertéshús színe világospiros, zsírrétege majdnem fehér színű, tapintásra enyhén rugalmas. Ne csak az eladótól érdeklődjön a termék frissességéről, győződjön meg róla saját maga is. Kérje meg az eladót, hogy mutassa meg a terméket közvetlenül a csomagolás előtt.

Minőség
A sertéshús zsírtartalma függ az állat korától, fajtájától és a megvásárolandó húsrészek fajtájtól is. A fiatal állatok, a húsra tenyésztett sertések és a világos húsrészek (karaj, comb, szűzpecsenye) kevés zsírt tartalmaznak.

Környezet
Amikor vásárolni indul, ne csak a sertéshús árakra figyeljen, hanem azt is vegye figyelembe, hogy milyen környezetben tárolják, dolgozzák fel a húsokat, hiszen a tisztaság is a legfontosabb szempontok között szerepel.

Választék
A sertéshús árak mellett érdemes a választékra is figyelni, hiszen ha több helyen kell beszerezni a friss húst és a felvágottakat, füstölt termékeket, lehet, amit nyer a vámon, azt könnyen elveszítheti a réven.

Hol jár a legjobban?

Ha kedvező áron szeretne jó minőségű termékeket vásárolni, akkor előfordulhat, hogy messzebb kell keresnie a megfelelő terméket, mint a sarki közért, de megéri.
Az egészséges hús és hústermékek beszerzésekor figyeljen a tisztaságra, és arra, hogy  mesterséges tartósítószerek nélkül dolgozzák fel a termékeket.

Ne csak a  legolcsóbb sertéshús árakat keresse, figyeljen arra is, hogy milyen környezetben milyen minőséget kap.
 

 

Vissza a hírekhez
Ahol a minőség és a kedvező sertéshús árak találkoznak
Vissza a tetejére